Skip to main content
Eko nagradni natjecaj

Eko nagradni natječaj 2017

Proljeće je vrijeme za - kreativno eko stvaralaštvo i osvajanje nagrada!

Tue, 03/07/2017 - 13:52

Već devetu godinu zaredom Ponikve eko otok Krk kao komunalno društvo nastoji nagraditi kreativno ekološko razmišljanje svojih stanovnika. Sve je počelo kao natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola, a iz godine u godinu primale su se različite vrste kreativnih radova - likovni radovi, literarni/književni radovi, video, fotografija, itd, a ovaj put na rasporedu su predmeti od recikliranih i ponovno upotrebljenih materijala.

Uz standardne kategorije djece do 15 godina, srednjoškolaca i odraslih, te profesionalnog rada, novitet ove godine je grupna kategorija za vrtiće i škole. Nagrađeni školski razred ili vrtićka grupa ići će na nagradni izlet u Jastrebarsko, na Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta.

Otočki su predškolci već bili na ovom događaju, a to se pokazalo kao iznimno lijepo iskustvo za njih; imali su prilike pod prilagođenim stručnim vodstvom proći kroz djelatnosti šumarskog instituta, kao što su ispitivanje tla, razgledavanje zbirki kukaca, hranjenje gusjenica, mikroskopi, vrste drveća, sadnja biljaka, proizvodnja sjemena, itd.

Vjerujemo da bi se većina njih razveselila kad bi ponovno dobili priliku tamo otići, a i da bi stariji uzrast djece tamo pronašao zanimljivu poveznicu sa školskim gradivom, što bi im kao praktični rad ili škola u prirodi olakšalo svladavanje istog gradiva. Iz tog smo razloga odlučili otočkoj djeci ponuditi novu priliku za ovakav izlet.

Eko nagradni natjecaj Ponikve

Natječaj je otvoren do 15. svibnja, a detaljne uvjete pogledajte u priloženom natječajnom dokumentu.

Prepustite se idejama o ponovnoj primjeni svega suvišnog što nam ostaje od svakodnevnog života, osobito predmeta čiji se materijali teže recikliraju. Na vama je da odlučite hoće li to biti tek skulptura, potencijalni suvenir, predmet uporabne vrijednosti ili nešto drugo što osmislite.

Nagrade će biti svečano dodijeljene u galeriji Decumanus, dana 26. svibnja pri čemu će biti otvorena i izložba radova koja će se moći razgledati tijekom narednog tjedna.

Eko nagradni natjecajEko nagradni natjecaj PonikveEko nagradni natjecaj Ponikve