Turizam i otpad na Zlatnom otoku
Godišnje se na otoku Krku prikupi 20000 tona otpada, ili oko tone po svakom stalnom stanovniku otoka.
Godišnje se na otoku Krku prikupi 20000 tona otpada, ili oko tone po svakom stalnom stanovniku otoka.
Osim odvajanja i recikliranja otpada, postoje i druga područja održivog razvoja za koja su podjednako odgovorni pojedinci i sustav. Jedna od gorućih i zabrinjavajućih tema je bacanje hrane. Ukoliko u Google ukucate Food Waste, pronaći ćete niz alarmantnih statističkih podataka.
Novi pogled na turizam neminovno uključuje raspravu o održivom turizmu, kao jedinoj mogućnosti da se spriječi daljnja devastacija okoliša uzrokovana masovnim turizmom. Iako je riječ o širokoj i kompleksnoj temi, sve počinje od malih koraka, a otok Krk započeo je s primjenom nekih od tih koraka. Stanovnici ovog turistički orijentiranog otoka sada se već mogu pohvaliti činjenicom da ih gosti počinju doživljavati kao zelenu destinaciju.